Kapat Ikon
Turan'dan Öğrencilere, İyi Bir CV Hazırlama ve Başarılı Bir Mülakatın Şifreleri

Aktaş Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökmen Turan, Uludağ Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda düzenlenen söyleşiler kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

"İyi Bir CV Hazırlama ve Başarılı Bir Mülakatın Şifreleri" başlıklı oturumda konuşan Gökmen Turan, 'İşe Alım ve Mülakat Teknikleri' ile ilgili kendi penceresinden örneklendirmeler yaparak, mülakat süreciyle ilgili ve hem aday açısından mülakat, hem de işveren açısından mülakat hakkında ipuçları verdi.

Mülakat sürecinin, aynı zamanda başvuran adayın  şirketin çalışma anlayışı, iş tanımındaki öncelikleri, yönetim politikası ve yöntemleri konusunda fikir edinmesini sağladığını belirten Turan; "Mülakat süresi, başvuran aday sayısına ve şirketin işe alma/ görevlendirme politikasına bağlı olarak değişebilir. Bir şirketin adaylarda aradığı en önemli özellikler, kendine güven ve kendi kendini motive edebilme yeteneği, kendini tanımak ve değerlerinin farkında olmak, zekâ, dikkat, eleştirel düşünme ve sorun çözme becerileri, takım çalışması / iletişim becerileri, öğrenme hevesi, profesyonellik, liderlik, esneklik, kurumsal kültüre uyum ve yeteneklerini doğru kullanmak, stratejik analiz, kararlılık, girişimcilik becerileri, dürüstlük, kişilik ve yenilikçilik gibi etmenlerdir" dedi.

"Kendinizi Analiz Edin"

"Becerilerinizin farkında olmanız iş arama işlemini kolaylaştıracaktır" diyen Turan; "Kariyer seçeneklerinizin çeşitliliğini keşfedebileceksiniz. Belirli bir pozisyona odaklanmamış olsanız bile işverene bir kariyer planınızın olduğunu gösterebileceksiniz. İş olanaklarıyla ilgili bilgi toplarken ve başvuru yaparken kendinize olan güveniniz artacaktır. Başvurduğunuz şirket ile ilgili mümkün olduğunca çok bilgi edinmeye çalışın. Şirketin yönetimini, kültürünü ve değerlerini öğrenmek için şirket çalışanlarıyla ya da o şirkette staj yapan arkadaşlarınızla konuşun. Şirketin istatistiklerini, ürünleri/ hizmetleri, bölümleri, yerleri ve çalışanları dikkatlice gözden geçirin. Mülakatlarda başarılı olmanın anahtarı, gelebilecek sorulara karşı hazırlıklı olmak ve bu soruları ne şekilde yanıtlayabileceğinize dair düşünsel bir taslak oluşturmaktır" diye konuştu.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen ve öğrencilerin dikkatle dinlediği sunumun ardından, katılımcılar merak ettikleri soruları da Gökmen Turan'a yöneltme fırsatı buldu.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.