Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı'nın Orhaneli'de Düzenlediği Fotoğraf Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding bünyesinde topluma değer katan, doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere kurulan Aktaş Eğitim Vakfı, örnek çalışmalarına yeni bir halka daha ekledi.

 

Aktaş Eğitim Vakfı’nın Orhaneli İlçesi’ndeki köylerde yaşayan çocukların ve gençlerin, fotoğraf çekimiyle ilgili yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği ve köylerindeki renkleri, kendi hayal dünyaları çerçevesinde fotoğraf karesine sığdırmalarına olanak sunan fotoğraf yarışması sonuçlandı.

 

Aktaş Eğitim Vakfı tarafından, 06 Temmuz 2015 tarihinde Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Kent Konseyi işbirliği çerçevesinde başlatılan ve 12-17 yaş aralığındaki katılımcıların oluşturduğu fotoğraf yarışmasına ilgi yoğun olurken, tüm dağ ilçelerinde yaygınlaştırılarak geleneksel hale getirilmesi hedeflenen yarışma “Köyümün Renkleri“ temasıyla düzenlendi.

 

En Güzel Kareler Görücüye Çıktı

 

Yarışmaya katılan birbirinden değerli yüzlerce fotoğraf arasından, Aktaş Eğitim Vakfı'nca oluşturulan ‘Seçici Kurul’un belirlediği en güzel fotoğraflar İbrahim Hüsniye Çağlayan Orta Okulu’nda düzenlenen ödül töreniyle görücüye çıkarken, törene; Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş, Orhaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır, Orhaneli Belediye Başkan Yardımcısı Salim Aktürk, Orhaneli Garnizon Komutanı Yunus Şahan ve çok sayıda öğrenci ile ailelerinin yanı sıra, Aktaş Holding Fotoğraf Kulübü üyeleri katılım gösterdi.

 

“İlçemizdeki Çocuklar İçin Yeni Bir Heyecan Oldu”

 

Orhaneli Belediyesi Sosyal işler ve Eğitim Danışmanı, Orhaneli Kent Konseyi Genel Sekreteri Cavit Zırtlan’ın sunumuyla başlayan ödül töreninde Zırtlan, ilçede daha önce böyle bir yarışma düzenlenmediğini anımsatarak, böylesine değerli bir organizasyona imza attıkları için Aktaş Eğitim Vakfı’na gönülden teşekkür ederken, ilçedeki gençlerin yıl boyunca yarışma sayesinde birbirlerinin çektiği fotoğrafları konuşacağını belirterek, kırsaldaki çocukların kişisel ve sosyal kazanımları açısından bu etkinliğin önemli sonuçlar ortaya çıkaracağına inandığını kaydetti.

 

“Aktaş Eğitim Vakfı’na İlçe Olarak Teşekkür Ediyoruz”

 

Daha sonra söz alan Orhaneli Belediye Başkan Yardımcısı Salim Aktürk ise; “Atatürk’ün sanatla ilgili sözlerini anımsatarak, “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Bu tür sanatsal faaliyetlerin en kolay öğrenilebilecek ve gündelik hayatta en kolay uygulayabilecekleri arasında fotoğraf, şüphesiz öne çıkanlar arasında yer alıyor. Ancak sanatsal faaliyetlerin gelişimi ve devamlılığı açısından sivil toplum örgütlerine, vakıflara çok büyük görevler düşünüyor. Bunu bize hatırlattığı için Aktaş Eğitim Vakfı’na tüm ilçe halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra yarışmanın 2’ncisini, 12’ncisini hatta 22’ncisini ilçemizde görürüz” ifadelerini kullandı.

 

“Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Artarak Devam Edecek”

 

Programda katılımcılara seslenen Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş’ta, vakıf olarak eğitime ve sosyal faaliyetlere katkı sunmak amacıyla birçok proje hayata geçirdiklerini anımsatarak, “Aktaş Eğitim Vakfı olarak ilerleyen bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu projelerimiz arasında da gençlere yönelik oluşturduğumuz bu fotoğraf yarışması önemli bir yer tutuyor. Bugün burada bu yarışmayı sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür projelerimiz ilerleyen süreçlerde artarak devam edecek. Projemize katkı sağlayan tüm değerli isimlere teşekkür ediyor, yarışmada ödül kazanan arkadaşları da başarılı çalışmalarından ötürü yürekten kutluyorum” dedi.

Ödülü Kazanan Öğrencilerin Mutluluğu Görülmeye Değerdi

 

Konuşmaların ardından, yarışmada ödül almaya hak kazanan ilk 5 sıradaki fotoğraf sahipleri, ödüllerini protokol üyelerinin elinden alırken; 1’incilik ödülünü Kağan Baysal, 2’ncilik ödülünü İsmail Arman, 3’üncülük ödülünü ise Arif Mıngın isimli öğrenciler kazandı. Yarışmada ayrıca, Aktaş Eğitim Vakfı Mansiyon Ödülü ve Aktaş Eğitim Vakfı Özel Ödülü kategorilerinde de ödüllendirmeler yapıldı.

 

Programın sonunda ödülü kazananlar ve protokol üyelerinin katılımıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilirken, daha sonra tüm katılımcılar fotoğraf sergisini yakından inceledi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.