Kapat Ikon
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya üzerinde halk sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardan biri şüphesiz sigara kullanımıdır. Önlenebilir hastalık ve ölüm sebeplerinin en önde gelenlerinden biri olan sigara, dünya genelinde toplumların sağlığını tehdit eden başlıca zararlı ürünlerden biri olmasına karşın, günümüz dünyasında %80'i gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere; yaklaşık 1,3 milyar kişi, ülkemizde ise 15 milyon kişi sigara kullanmaktadır.

 

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarına göre, her yıl dünya genelinde yaklaşık 2 Milyon 500 Bin kişi, sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden ne yazık ki hayatını kaybetmektedir.

 

Bu veriler ışığında, sigarasız bir dünya için hep birlikte el ele vererek, kararlı ve hızlı bir mücadele ortaya koymamız gerekmektedir. Toplumu sigara bağımlılığından ve sigaranın çevreye verdiği zararlardan korumak için halkın bilinçlendirilmesi ve sigara kullanımının tüm kapalı alanlarda yasaklanarak, bu konuda gerekli farkındalığın oluşturulması gerekiyor.

 

"Sigarayı Bırakma Günü" olarak tanımlanan 9 Şubat tarihinde, dünya genelinde çeşitli etkinliklerle sigara kullanımının önüne geçilmesi amaçlarken; bu tarih sigara kullanma alışkanlığı olan insanlar için sigaranın verdiği zararlar konusundaki bilgilerini artırmak, insanları sigara kullanma alışkanlığından uzaklaştırıcı birtakım davranış değişikliklerine de önemli ölçüde aracılık etmektedir.

 

Gelin hep birlikte, dumansız bir yaşam alanına sahip olma hedefiyle çaba göstererek, gelecek nesiller açısından daha sağlıklı toplum ve bireyler yetişmesine katkı sağlayalım...

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.