Kapat Ikon
Uludağ Üniversitesi AR-GE Günleri'ne 2 Proje

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'ne 2 önemli projeyle katıldı.

 

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Aktaş Holding, "Hafif Ticari Araçlar İçin Elektronik Kontrollü Havalı Süspansiyon Sistemi" ve "Raylı Taşıtlardaki Hava Süspansiyon Körüklerinin Üretimi ve Test Edilmesi" projeleriyle yer aldı.

 

Aktaş Holding AR-GE ve Mühendislik Yöneticisi Ender Akar ve Aktaş Holding AR-GE Mühendisi Serdar Aydoğdu kendileri için ayrılan stant alanında ziyaretçileri ağırlarken, 3 gün süren etkinliğe sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör temsilcileri ile üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

 

Projeler ve etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Aktaş Holding AR-GE ve Mühendislik Yöneticisi Ender Akar, Uludağ Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

"Gerçekleştirdiğimiz Projelerle Ülkemize Avantajlar Sağlıyoruz"

 

367 adet poster sunumunun yapıldığı etkinlikte 2 önemli projeyle yer aldıklarını aktaran Akar, "Hafif Ticari Araçlar İçin Elektronik Kontrollü Havalı Süspansiyon Sistemi" projemiz Türkiye ve yurtdışındaki ülkelerde yeni yasalarla birlikte yolcu taşımacılığı yapan araçlarda ve ambulanslarda havalı süspansiyon sistemi zorunluluğunun getirilmesi ile ortaya çıkacak taleplerin karşılanabilmesi amacıyla başlatılmıştır. Bu proje sayesinde yurtdışına bağımlılık ve ithalat azaltılarak sistemin yerleştirilmesi sağlanacak, katma değeri yüksek ürünler ile ihracat potansiyelimiz arttırılacaktır. Ülkemizde elektronik kontrollü ve sensörlü havalı süspansiyon sistemi üreticisi bulunmamaktadır. Bu nedenle aracına hava körük sistemi montajı yaptırmak isteyenler yurtdışına bağlı olup, satın alınan kitlerin maliyetleri yüksek, yedek parça tedariki yüksek ve uzun süreler gerektirmektedir. Geliştirilecek kitlerle birlikte olası problemler ortadan kaldırılacak ve oluşturulacak olan sisteme ait ekipmanların yerli tedarikçiler ile işbirliği içinde üretilmesi sonucunda yeni yerli tedarikçiler ve yan sanayiler oluşturulacaktır" dedi.

 

"Üniversite-Sanayi İşbirliği Önemli"

 

Projeler hakkında açıklamalarını sürdüren Akar, "Raylı Taşıtlardaki Hava Süspansiyon Körüklerinin Üretimi ve Test Edilmesi" projesi de, raylı taşıtlardaki süspansiyon sistemlerinin bir parçası olan hava süspansiyon körüklerinin imalatına yönelik olarak hazırlanmıştır. Üretimi gerçekleştirilen raylı taşıt körükleri yurt içi ve yurt dışı pazara sunulacaktır. Ülkemizdeki demir yolu taşıtı imalatına yönelik yapılan çalışmalara, proje çalışmaları sonucu elde edilen hava süspansiyon körükleri ile katkı sağlanmıştır. Katma değeri yüksek ticarileşen bir ürünün elde edildiği bu proje ile birlikte, başarılı bir üniversite - sanayi işbirliğinin gerçekleştirildiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.