Kapat Ikon
E-Bülten Çalışan Röportajı
Elif Cengiz, Muhasebe Uzmanı

1. Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

14.04.1978 Bursa doğumluyum. Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F – Maliye Bölümü mezunuyum. Eğitim ve iş hayatım olarak, 2002 yılında 8 aylığına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Business English” programını tamamlamak üzere ayrıldığım süre haricinde, sürekli olarak Bursa’da bulundum. Mali Müşavir bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğuyum.

2. Aktaş Holding’e ilk başvurunuzda neler hissettiniz?

Dönem itibari ile AIESEC stajyerlerinin bolca çalıştığı ve koridorlarda herkesin sadece İngilizce konuştuğu bir zaman diliminde iş başvurumu yaptığımı hatırlıyorum. Mesleki İngilizcem dâhil, yeterli olduğumu düşünmeme rağmen bu tabloyu gördükten sonra açıkçası telaffuzumun yeterli görülmeyeceği imajına kapılmıştım. J Binanın mimarisi, % 100 Türk sermayeli bir şirket profilindeki ürün gamının genişliği, kalitesi, rekabet gücü ve ürün çeşitliliği ile marka stratejisindeki aftermarketteki tanınmışlığı, “iş görüşmemin dış alanda, kahve dünyasında” yapılması gibi özellikler, ilk etapta Aktaş’ı gözümde farklı kılan etkenlerdi.

3.Aktaş Holding bünyesinde ne kadar süredir görev yapıyorsunuz?

Aktaş Holding’de, Nisan 2012’den beri yani yaklaşık 3,5 senedir görev yapmaktayım.

4. Hangi alanlarda çalıştınız?

Muhasebe uzmanı olarak, tedarik ve satış tarafında görev yapıyorum. Daha öncesinde ise yurtdışı tahsilat süreci ve eski çalıştığım firmanın yurtdışı ortaklıkları ile ilgili tüm raporlar ve bankalar benim üzerimden yürütülüyordu.

5. Aktaş Holding sizin için ne ifade ediyor?

Özellikle Ar-Ge ve patent alanında yapılan çalışmalarla birlikte, önümüzdeki projelerin Türkiye’deki meyvelerinin toplanacağı günleri görmek konusunda çok heyecanlıyım. Bu sebeple, böyle bir konuya öncelik eden firmanın bir üyesi olmaktan ayrıca gurur duyuyorum.

6. Aktaş Holding’deki hedefleriniz nelerdir?

Amacım, herkes gibi mesleki açıdan daha da olgunlaşmak ve Aktaş’ın kurumsal yapısında kilit taşlardan biri olmak…

7.İş dışındaki zamanlarınızda neler yaparsınız?

Mutfakta zaman geçirmeyi ve farklı kültürlerin yemeklerini kendim yaparak deneyimlemeyi çok seviyorum. Yakın tarih, Osmanlı tarihi ve eski uygarlıklara karşı ilgim var ve bunlarla ilgili kendi çapımca araştırmalarım oluyor. Korkunç bir film arşivim var, boş zamanlarımı arşivime kült filmleri ekleyerek geçiriyorum. Yine fırsat buldukça metafizik konulara eğiliyorum.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.