Kapat Ikon
Sami Erol- Önsöz

Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım,

Son yıllarda ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan gerçekleştirdiği birbirinden başarılı hamlelerle, gelişmekte olan ülkeler arasında adından başarıyla söz ettiren Türkiye, mevcut siyasi belirsizlik ortamının yarattığı etkilerden dolayı ne yazık ki çalkantılı bir süreç yaşıyor.

Özellikle Kasım ayında gerçekleştirilecek olan erken seçimlerin ardından, bu belirsizlik ortamının tamamen ortadan kalkacağına ve ülkemizin geleceğe giden yolda, yine güçlü ve kararlı bir şekilde ilerleyerek, küresel düzeyde sahip olduğu saygınlıkla birlikte, sürekliliği olan başarılar yakalayacağına yürekten inanmaktayız.

Aktaş Holding olarak hizmet verdiğimiz otomotiv yan sanayii ve bütünsel olarak otomotiv ana sanayii üzerine de bir değerlendirme yapacak olursak; 2008 yılında küresel düzeyde başlayan krizin ardından ülkemizin otomotiv sektöründe atmış olduğu başarılı adımlarla önemli bir yükseliş sürecine girdiğini görüyoruz.

Örneğin Ağustos ayında Türkiye’nin, sektörel bazlı tarihindeki en iyi ihracat rakamına ulaşması, ülkemizin gelecek hedefleri açısından lokomotif sektörlerden biri olan otomotiv için çok önemli bir başarı olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan güncel veriler ışığında, ülkemizde 2002 yılında 8,6 milyon olan araç sayısının, geride kalan 13 yılda, yüzde 125'lik artışla 19,5 milyona yükseldiğini görmekteyiz. Bu elbette ki çok büyük bir artış…

Global çapta ülkemizin, otomotiv sektöründe hem üretim ve ihracat açısından, hem de satış bazlı yakaladığı yüksek başarı ivmesinin artarak devam edeceğine ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde sektöre her açıdan çok önemli katma değer fırsatları sağlayacağını düşünüyorum.

Tabii ki son günlerde, özellikle Alman otomotiv endüstrisinden önemli yapı taşlarının dünya ölçeğinde birtakım sıkıntılar yaşadığına şahit oluyoruz. Yaşanan bu durum elbette ki, kısa ve uzun vadede sektör açısından çeşitli dalgalanmalar ortaya çıkaracaktır. Ancak gerekli çalışmaların yapılarak, önlemlerin tez elden alınacağına ve dünya ekonomisinin en önemli unsurları arasında yer alan otomotiv sektörünün, bu süreci de asgari zararla kapatacağına inanıyorum.

Aktaş Holding olarak da 2015 yılının son çeyreğine girerken, başarılı şekilde ilerleyen sürecin ardından büyük umutlarla ve beklentilerle önümüzdeki yıla hazırlanıyoruz. Atacağımız yeni adımlarla beraber, başarı çıtasını her geçen gün bir kademe daha yükselten Aktaş Holding’in, sektörün küresel arenadaki ‘belirleyicisi’ olması en büyük hedefimiz…

Saygı ve sevgilerimle,

Sami Erol / Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.