Kapat Ikon
Aktaş Holding Raylı Sistemlerde Atağa Kalktı

Hava süspansiyon sistemlerindeki uzmanlığını raylara da taşıyarak, bu alanda önemli yatırımlara imza atan Aktaş Holding, ülkemizde yerli yatırımcıyı teşvik eden yaklaşımlar doğrultusunda, uluslararası dev firmalarla işbirliği anlaşmalarına gidiyor.

2023 yılında sektöründe dünya liderliği hedefleri doğrultusunda özellikle yıllarda, gerek yönetimsel bazda çalışmalar, gerekse de verimlilik odaklı rekabetçi anlayışla, tüm stratejilerinde geliştirme yapan Aktaş Holding, bu çalışmaların meyvelerini de almaya başladı.

Raylı sistemler konusunda dünyanın önde gelen firmalarıyla ortaklık çalışmalarına imza atan Aktaş Holding, bu kapsamda,  Fransız ALSTOM firması ile İstanbul’da Kabataş- Mahmut Bey Metro Hattı ihalesi için çalışmalar başlatarak, yerlilik şartlarını sağlama noktasında, tedarikçilerine teklif isteklerini gönderdi.

300 araçlık bir proje olan Kabataş- Mahmut Bey Metro Projesi için belirlenen SOP (Seri üretim) tarihi 2017 yılının Mayıs ayı olarak planlanırken, Aktaş Holding de bu hedef doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdı.

Raylı sistemlerde üstün ürün kalitesi ve rekabetçi fiyat hedefleyen Aktaş Holding, 100% yerli sermaye yapısı ve Rubber konusundaki uzmanlığı nedeniyle, ALSTOM firması tarafından önemli bir business partner olarak görülürken, bu yönde yapılan görüşmelerde önemli sonuçlar ortaya çıktı.

“Tren Körükleri Üretiminde Dünya Devleriyle İşbirliği Yapacağız”

Aktaş Holding’nin, yeni fabrikasının tamamlanmasıyla birlikte, kapasite artışının yanı sıra raylı sistemler ve savunma sanayi gibi farklı sektörlerde de büyüme hedefi yönünde çalışmalarını arttıracaklarını kaydeden Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, “Şu an Aktaş Holding olarak, raylı sistemlere yönelik üretimlerimizi gerçekleştirirken, ilerleyen dönemlerde çok daha fazla firmayla işbirliğine gideceğiz. Hali hazırda şu an, dünya devleriyle de belli işbirliklerimiz proje bazlı sürüyor. Gerek ulusal piyasada, gerekse de uluslararası alandaki yatırımlarımız kapsamında tren körükleri üretimine de büyük önem vereceğiz. Yeni fabrika binamızın tamamlanmasıyla birlikte, bu konuda da seri üretim aşamasına geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.