Kapat Ikon
Sami Erol- Önsöz

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin tam bağımsızlık kazanması ve milli mücadele ruhuyla birlikte ülkemizin, egemen güçlerce esaret altında kalmaktan kurtarması bakımından, tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olmuştur.

Tüm umutların tükenmeye başladığı tarihlerde, Samsun’dan yola çıkarak bağımsızlık meşalesinin fitilini ateşleyen Gazi Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken, bu konuda ülkemizin geleceği olarak gençleri görmekteydi.

Öyle ki, gençlere olan güvenini ve inancını her fırsatta dile getiren Atatürk, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırı ve tehdit karşısında birbirimize daha da fazla kenetlenerek, huzur ve güvenliğimizi bozmaya cesaret edenlere karşı tek vücut olmamızı istemiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği olan gençlere armağan ettiği 19 Mayıs günü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak her sene daha da büyüyen bir coşkuyla, Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli gösteriler ve törenlerle kutlanmaya devam ediyor.

Ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün oluşturulmasında, canları pahasına mücadele eden başta Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olarak gördüğü tüm gençlerin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

Sami Erol / Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.